2016-os kihívásaim

  (Picit megkéstem ezzel a poszttal, #shameonme.)

  Idén is rengeteg kihívásra jelentkeztem, de sajnos ez az én guilty pleasure -öm.

  Már 2015 -ben is jelentkeztem a Miamona's Reading Challenge -re, s így visszatekintve egész jól teljesítettem a kategóriákat. Nagyon szimpatikus kis kihívás ez, hiszen akár teljesen személyre szabható vagy épp a Miamona által kiötletelt feladatokat is lehet követni. Ha szeretnétek látogassatok el Miamona blogjára is a bővebb információkért! Ja, és még mindig nem késő jelentkezni! :) Molyon készítettem egy listát, amire felpakoltam azokat a könyveket, amiket valószínűleg el fogok olvasni, bár néhány pontnál eléggé bizonytalan vagyok még. Ajánlásokat szívesen fogadok!
Íme az idei feladatok:

  1. Frissensült - Idei, 2016 -os megjelenésű kiadvány.
  2. Madarat tolláról - A címben vagy a borító szerepeljen madár.
  3. Gyerekek, gyerekek, gyerekek... - A mű (egyik) fő(bb) szereplője egy maximum 10-12 éves gyerek legyen.
  4. Al dente - Ízig-vérig olasz szerzőtől egy ízig-vérig olasz mű elolvasása.
  5. Made in Hungária - Egy magyar szerző, magyar műve.
  6. Borzongás - Műfaji megkötés nélkül, bármi, amitől égnek merednek a szőrszálaink.
  7. Hát ez kriminális! - Olvassunk bármilyen krimit. 
  8. Cím: Eres ökör? - Elképesztő, hülye című könyv, ahol kíváncsiak vagyunk mit rejt a belső...
  9. Mestersége??? - Olyan regény, és ez itt most megkötés, hogy ne dokumentarista leírás legyen, amelynek középpontjában valami számunkra érdekes mesterség bemutatása áll. 
  10. Hahota - Olvassunk valami kacagtatót.
    +1. Játszd újra, Sam: Olvassunk újra valamit, amit csak szeretnénk.
     

  Idén Dóri Könyvbingójára is jelentkeztem, melynek kereteiben 36 kreatív kategória szerint kell kiválogatnunk az olvasmányainkat. Amúgy imádom az ilyen típusú kihívásokat, #sorrynotsorry.

  Az újévi fogadalmaimban megemlítettem, hogy szeretnék más nemzetiségek felé is nyitni, így Dóri ajánlásra jelentkeztem a 2016 - 16 szerző - 16 nemzet kihívásra. Remélem, hogy ez segíteni fog a célom elérésében!

  Emellett többféle műfajt is szeretnék olvasni, nemcsak a komfortzónámon belül lavírozva, épp ezért veszek részt a 2016 -ban olvass 16 féle könyvet cselendzsen is. Szuper kategóriákból lehet válogatni, s jó néhány olyan is van köztük, amikkel amúgy is szeretnék közelebbi ismeretséget kötni (pl. sci-fi, képregény). :)

  Tavaly év végén találtam rá Vegazus blogjára, és egyből felkeltette a figyelmemet a Mini-könyvklub 3. fordulója. Az elkövetkezendő 4 hónapban az általunk megszavazott fantasy könyveket kell elolvasnunk, és bejegyzést írnunk róluk minden hónap utolsó napjáig. Januárban Mark Lawrence -től a Tövisek hercegén van a sor, aminek most már igazán neki kéne fognom. Ha szeretnétek, akkor még január 31.-ig jelentkezhettek! :)

Ti milyen kihívásokra jelentkeztetek idén? 

2 megjegyzés:

  1. Sok sikert a kihívásokra, Miamonáén én is részt veszek, meg mégegy páron :)

    VálaszTörlés