Őszi TBR

  Tudom, hogy elképesztően mainstream dolog szeretni az őszt, de be kell ismernem, hogy az összes évszak közül egyértelműen ez áll a legközelebb a szívemhez. Ilyenkor érzem magam igazán produktívnak, céltudatosnak és határozottnak, ráadásul számomra mindig a szeptember jelenti az új kezdetet is. Imádom a ködös, csípősen hideg reggeleket, amikor olyan tipikus ősz-illatú a levegő. Ősszel különösen jól esik egy jó nagy bögre forró tea vagy kávé, egy szuper könyv, és egy finom illatú gyertya társaságában, miközben odakint zuhog az eső: számomra ezek a tökéletes cozy nap kellékei.
  Nyáron szeretek könnyedebb, agykikapcsolós könyveket olvasni, amiken gyorsan át tudom rágni magam, viszont ilyenkor ismét belevetem magam a krimik, thrillerek, fantasy-k és történelmi témájú regények világába, sőt ilyenkor több monstrummal is meg szoktam próbálkozni (lásd: NOS4A2 és bár nem szerepel a képen, A szél neve is ide tartozik), így az idei listámat is ez alapján írtam össze. Amúgy szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem fogom tudni elolvasni mind a 12 könyvet, amit a nagy ambícióimnak hála felhalmoztam (hála annak, hogy hangulatolvasó vagyok), de a remény hal meg utoljára, nem? ;)

  1. Adrian Mathews: A patikus háza
  2. Han Kang: Nemes teremtmények
  3. Madeline Miller: Akhilleusz dala
  4. V. E. Schwab: Viszáy
  5. V. E Schwab: Gyülekező árnyak
  6. Markus Zusak: A könyvtolvaj
  7. Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
  8. Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért
  9. Joe Hill: NOS4A2
  10. J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál Ereklyéi 
  11. Stephanie Garber: Caraval 
  12. Donna Tartt: A titkos történet 

5 megjegyzés:

  1. Én is 12-t készítettem össze őszre, de biztos nem olvasom el. :) A nyári 12-ből is az elolvasott 6 óriási siker volt. :D
    Jó a listád, szép őszt kívánok neked és jó olvasmányokat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legalább van miből válogatnunk! :D Én nyárra nem is írtam listát magamnak, mert nagyon sokáig elhúzódott a vizsgaidőszakom, úgyhogy csak olvastam azt, amihez kedvem volt. :) De azért hiányzott a listázás is. :D
      Köszönöm szépen! Neked is szép őszt és kevés paprikás olvasmányt kívánok! :)

      Törlés
  2. Hangulatos bevezető és fotó! A listádon két közös elem is van - az Akhilleusz dala és A titkos történet :) Előbbit olvassuk valamikor közösen? (Most a szeptemberem - októberem elég káoszos, de ha még novemberben nem lesz kedved hozzá... akkor? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszik! :)
      Igeeen, benne vagyok, nagyon jó lenne!! :) Majd akkor november előtt megbeszéljük a részleteket! ;)

      Törlés