TAG | 25 könyves tény rólam

  Már hónapok óta tengődött a piszkozataim legalján ez a poszt, félig megírva. Valahogy teljesen megfeledkeztem róla, annyi minden történt az utóbbi időben. Ugyanígy jártam a Bábelről szóló bejegyzéssel is (hamarosan kiteszem!), nem tudom, mi van velem.

  És hogy honnan jött az ötlet? YouTube-on egyre több booktubert nézek, és szinte mindegyikőjüknél megtaláltam a "25 könyves tény rólam" videót. Nagyon megtetszett ez a TAG-szerűség, viszont hihetetlen nehéz volt ennyi mindent összeszedni a hobbimmal kapcsolatban... Azért remélem, hogy érdekesnek találjátok, és ha megtetszett várom kommentben vagy bejegyzés formájában a saját tényeiteket! :)
  1. Egészen kiskoromtól kezdve odáig vagyok a könyvekért. Egy csomó olyan kép van rólam, amikor csak ülök, a kezemben egy nálam háromszor nagyobb meséskönyvvel és "olvasok". Ja, és mindeközben a számból egy cumisüveg lóg ki... ;)
  2. Nemegyszer előfordult olyan (szintén még az olvasni nem tudó korszakomban), amikor a szüleim nem értek rá mesét olvasni nekem, így magamnak találtam ki a történeteket. 
  3. Nagyon hamar megtanultam olvasni, és onnantól kezdve nincs megállás!
  4. Megnyertem egy iskolai szép-olvasó versenyt, így abban az évben én indultam az országoson is, ahol negyedik lettem.  
  5. Mindig szerettem verseket tanulni, és máig betéve tudom azokat, amiket memorizálni kellett a suliban. 
  6. Mikor fiatalabb voltam (14-15 éves) semmi sem tudott zavarni olvasás közben,viszont ez néhány éve gyökeresen megváltozott, és csak teljes csöndben, nyugiban tudok rendesen koncentrálni. 
  7. Körülbelül 2. osztályos voltam, amikor elolvastam életem első olyan könyvét, ami hosszabb volt mint 200 oldal. Emlékszem, hogy borzasztó büszke voltam magamra. :)
  8. A könyvtár a második otthonom! Teljesen feltölt és megnyugtat az az atmoszféra. 
  9. Azért kezdtem el blogolni, mert az Anyukámon és a legjobb barátnőmön kívül senki nem volt a környezetemben, aki annyira szerette volna a könyveket, mint én és akivel meg tudtam volna beszélni az olvasmányélményeimet. Emellett volt egyfajta közléskényszerem is, amire a Molyt nem tartottam elengedőnek. 
  10. Az első blogomat 6 éve hoztam létre a freeblogon, de nem szerettem a platformot. Emiatt váltottam át a bloggerre.
  11. A Heaven for the Books idestova 5 éve működik már. 2 éve viszont az összes korábbi posztot töröltem (de nyugi, el vannak mentve), és egy új lapot nyitottam a blogos életemben.
  12. Amikor olvasok úgy érzem, hogy teljesen a könyvben vagyok. Mind szellemileg, mind fizikailag, és ha egyszer belelendültem, akkor csak nehezen tudok elszakadni. 
  13. Imádok írni. Apukám szerint mindenképpen írnom kéne egy könyvet is.
  14. Mindenféle műfajt szeretek, viszont a New Adult és az erotikus mamipornók finoman szólva nem tartoznak a kedvenceim közé. Viszont az NA-kal időről-időre megpróbálkozom, de eddig egy sem nyerte el a tetszésemet.
  15. Ha már műfajok... :) A kedvenceim közé tartozik a fantasy (és annak összes válfaja), a thriller és a krimi, kedvelem a disztópiákat, mindenféle YA-t, kezdem megszeretni a sci-fit és a nonfictionöket, memoárokat, életrajzi regényeket, verseket is. Gyakorlatilag a tizenegyes pontban felsoroltakon kívül mindenfélét szeretek olvasni, és semmi elől nem zárkózom el. Tudjátok: az izgalmas dolgok mindig a komfortzónánkon kívül történnek. :)
  16. Sokáig nem szerettem tömegközlekedésen és emberek között, például suliban olvasni, mert zavart, hogy sokan megbámulnak eme rendkívüli tevékenység közben. 
  17. Csak a családom, a gimis irodalomtanárom és néhány közeli barátom tudja, hogy blogolok. Természetesen, ha valaki a véletlen folytán rábukkan a blogra és rákérdez, akkor nem tagadom le, sőt, büszkén vállalom.
  18. Nemrégiben kezdtem el booktubereket nézni, és már pár kedvencet is találtam: Hails Heart Nyc, Read by Zoe, Little Book Owl, A Clockwork Reader, Books and Lala, Flipping Through Pages, stb. 
  19. A bookstagramot is valamikor a tavalyi év végén fedeztem fel magamnak. Imádom nézegetni a szebbnél-szebb képeket és inspirálódni belőlük. A saját, privát instagramom (@silyedori) mellé létrehoztam egyet a blognak is, ahol a @heavenforthebooks felhasználónév alatt találhattok meg. Nagyon élvezem elkészíteni a képeket, de sajnos az utóbbi időben valahogy ez kimaradt a mindennapjaimból. 
  20. Ősszel és télen a bekuckózós, teaszürcsölgetős, gyertyafényes olvasás a kedvenc programom és egy este sem hagyom ki. 
    Kell egy ilyen könyvjelző! :D
  21. Este nem tudok úgy elaludni, hogy előtte ne olvasnék pár oldalt. 
  22. Általában minden szabad percemet - amiből sajnos elég kevéssel rendelkezem... - kihasználom, s olvasással, blogolással töltöm ki őket. 
  23. Sokszor csak hetekkel egy könyv befejezése után tudom rávenni magam arra, hogy leüljek és megosszam veletek is a véleményemet róla. Ez az utóbbi időben változásnak indult, és már olvasás közben is jegyzetelgetek egy piszkozatba, hogy később minél könnyebb legyen megírnom a bejegyzést. Ennek köszönhetően már sokkal-sokkal hamarabb készen is leszek velük.
  24. Olvasás közben soha nem eszem, mert valahogy képtelen vagyok összeegyezteti ezt a két tevékenységet. Tudom, tudom, eléggé weird. 
  25. Mostanában egyre többet gondolkozom azon, hogy elkezdek írni egy angol nyelvű blogot is. Még erősen az elképzelés fázisban van a dolog, de reménykedem benne, hogy egyszer konkrét eredménye is lesz. 

8 megjegyzés:

  1. Nem vagy egyedül az angol bloggal. :D Én már hosszú ideje fontolgatom, hogy el kéne kezdenem angolul is blogolni, de eddig nem tudtam megvalósítani. Persze, mostanában a Egy képzelt világ titkai-ra is alig van időm, nemhogy kettőt tartsak fenn. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is így vagyok vele! :D Majd talán egyszer, ha végre kaptam egy időnyerőt Karácsonyra. ;)

      Törlés
  2. De jó, ezt megcsinálom én is! :) Nekem meg van egy ehhez hasonló piszkozatom, bár nem tudtam a tagről... Abban gyűjtögettem mindenféle "bloggerdolgokat", most majd kicsit össze tudom rendezni, és 25 könyves tény rólamként tálalni. :D :D
    Az angol bloggal mi lenne a célod? Nyelvgyakorlás, vagy angol recizés, több olvasó bevonzása? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhú, kíváncsian várom! :) Én is nagyon hosszú ideig gyűjtögettem, mindig mikor valami apróság eszembe jutott, lefirkantottam. :)
      Az angol bloggal a nyelvgyakorlás lenne a célom. Valamilyen nagyon furcsa okból kifolyólag néha sokkal könnyebben ki tudom fejezni magam angolul. :) Imádom!

      Törlés
    2. Jövő hétre beütemezem. :) Azért így könnyebb, hogy már van néhány gondolatom a piszkozatban. :))
      Á, értem. :) Néha kedvtelésből én is írok angol értékelést Gr-re. :)

      Törlés
    3. Ez jó ötlet! :) Én is próbálkozom majd a Goodreads-es értékeléssel, és akkor hátha csillapodik ez a vágyakozásom. :)

      Törlés
    4. Igen, érdemes kipróbálni, nincs akkora stressz se rajtad, hogy jaj ki fogja ezt olvasni, jó-e, stb., nem olyan felület, mint egy saját új blog. :)

      Írom a posztot, már 14 pont megvan. :)

      Törlés
    5. Igen, teljesen igazad van. :)
      Olvastam, nagyon jó lett!

      Törlés