WRAP UP & HAUL | Október

  Mostanában eléggé jól megy az olvasmányválasztás, és októberben is csupa király könyvet olvastam.
  1. V. E. Schwab: Viszály
  2. J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg 
  3. Sue Klebold: Napsugaram 
  4. R. H. Sin: She Felt Like Feeling Nothing

Azt hiszem, hogy lassan kijelenthetem: számomra V. E. Schwab lett az év felfedezettje. Imádtam mindhárom könyvet, ami eddig a kezembe került tőle, különösen az ehavi választottamat, a Viszályt. Nagyon izgalmas és ráadásul eléggé darkos sztori volt, imádtam. Szeretnék róla majd egy külön bejegyzést és írni.
A Harry Potter és a Félvér Herceg az egyik legnagyobb kedvencem a sorozatból. Most az újrázással rég elfeledett részletek bukkantak elő számomra, így még élvezetesebb volt az olvasás. Novemberre tervbe vettem a befejező részt is, de most már esélyesebbnek látom azt, hogy decemberben fog sorra kerülni majd.
A hónap legföldhözvágósabb és legszívfacsaróbb olvasmánya egyértelműen Sue Klebold Napsugaram című könyve volt. Rengeteg mindent tudtam meg a depresszióról, és elképesztően sokkoltak az öngyilkosságokra vonatkozó statisztikai adatok is. Nagyon örülök annak, hogy Sue minden kockázat ellenére vállalta ennek a könyvnek a megírását. Szerintem minden szülőnek a kezébe kellene vennie a Napsugaramat, mert a mentális betegségeket sokan még mindig ördögtől való dolognak tartják, pedig már az egészen kisgyermekek körében is egyre inkább jelen van.
R. H. Sin verseskötete került sorra utoljára a hónapban, de sajnos annyira nem nyűgözött le, mint vártam volna: tökre úgy éreztem, hogy gyakorlatilag minden vers ugyanarról szól, csak más szavakkal kifejezve... Emiatt egy idő után untam az olvasását. Jelenleg egy másik kötetével is próbálkozom, de sajnos azzal kapcsolatba is hasonlóak a tapasztalataim, sőt a kettő között is elég erős párhuzamokat vélek felfedezni.

A beszerzéseim:
  A hónapban elég sok könyvet sikerült beszereznem, főleg annak köszönhetően, hogy a Libriben eléggé király akciók voltak a hónap elején. Például az Asztrológiai útmutatót 140 forintért, a Napsugaramat pedig 700 forintért sikerült megszereznem. A gólyakalifa és a Void Star előrendelések voltak, a másik 3 agavés könyvet pedig a Libri sci-fi-fantasy akciójában szereztem be. Mindegyik egy-egy sorozat első része, és mindről nagyon szuper dolgokat hallottam.
  1. Babits Mihály: A gólyakalifa 
  2. Sue Klebold: Napsugaram
  3. Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek 
  4. Sylvain Neuvel: Alvó óriások
  5. N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
  6. Pierce Brown: Vörös lázadás
  7. Zachary Mason: Void Star 

2 megjegyzés:

  1. A Napsugaramat én is nézegettem abban az akcióban, de tartottam a témájától. Max a könyvtárból kihozom. Az Asztrológiai útmutató 140 Ft-os árán nagyot néztem - ennyire nem rossz könyv! :D Könnyed, olasz romantikus sztori - egynek elment.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenképpen érdemes elolvasni! :)
      Én is nagyon meglepődtem, először azt hittem, hogy valami baki és csak amiatt dobálják ennyiért, de az üzletben az eladósrác elmagyarázta, hogy miért kerül ennyibe. :D Nyárra vagy a kemény téli napokra tartogatom majd. :)

      Törlés