Pár újdonság és várható megjelenés, ami érdekel

  Valamelyik nap a Libri honlapján bóklásztam és egy csomó olyan könyvet találtam, ami felkeltette az érdeklődésemet, és még nem is hallottam arról, hogy meg fognak jelenni. Sok van, ami már kapható, a többinél feltüntettem a megjelenés dátumát is! 
  Csemegéztem több műfajból is: van több YA, amikre a nehéz lelkiállapotom miatt most különösen szükségem lenne, jó néhány krimi és thriller, életmód-könyv, verses antológia - csak hogy párat kiemeljek a listámról. A legjobban talán Dan Wells új könyve és a George R. R. Martin által szerkesztett Wild Cards érdekel, tökre megfogott a fülszövegük. Amúgy a Csábítás is nagyon érdekel, tegnap molyon jött szembe velem a beharangozója, és bár a borító először egyáltalán nem fogta meg a tekintetem, na de az, amit alatta írtak...: „Őrült pszichothriller… Az olvasót szinte megbabonázza az ifjú hölgyek világtól elzárt, elfeledett iskolájában történtek iszonyata.” – Stephen King a Danse Macabre-ban. HUHU! 
  Nagyon örülök annak is, hogy a Gabo hozza a Minden, minden után A Nap is csillagot Nicola Yoon-tól. Mindkettőt nagyon szeretném elolvasni, de előbbi különösen érdekel a nemrég bemutatott film és PuPilla értékelése miatt is. A Helen Grace sorozat - mint tudjátok - a kedvenceim közé tartozik, így nagyon megörültem neki, amikor láttam, hogy a kiadó már az 5. rész kiadásánál jár. 
  A többi felsorolt könyv pedig csak szimplán érdekel, minden különösebb ok nélkül. 

Gabo Kiadó

Natasha: ​Olyan lány vagyok, aki a tudományban és a tényekben hisz. Nem a sorsban. Nem a végzetben. Vagy olyan álmokban, amelyek sohasem válnak valóra. Határozottan nem az a fajta lány vagyok, aki New York egyik utcájának emberáradatában találkozik egy aranyos fiúval, és beleszeret. Különösen nem akkor, amikor csak tizenkét óra választja el attól, hogy a családját kitoloncolják Jamaicába. Szerelembe esni nem az én sztorim. Daniel: Én vagyok a jó fiú, a jó tanuló, aki annak él, hogy megfeleljen a szülei óriási elvárásainak. Nem a költő. Sem az álmodozó. De amikor meglátom azt a lányt, mindenről megfeledkezem. Van valami Natashában, amitől kénytelen vagyok azt hinni, valami rendkívülit tartogat… mindkettőnk számára. Az Univerzum: Életünk minden pillanata e felé az egyetlen perc felé vezetett. Milliónyi jövő áll előttünk? Melyik válik valóra?
A város sötét zugaiban mozgalmas éjszakai élet zajlik, ahol az emberek szabadjára ereszthetik vágyaikat, átlépve a határt munka és játék, élvezet és fájdalom között. De most betörnek e menedékbe. Lecsap egy gyilkos. Meghal egy ember. Abban a világban, ahol kötelező az álca és a diszkréció, a leleplezés tönkretehet egy életet. Senki sem akar előállni azzal, hogy mit látott vagy mit tud – és ez a nyomozást vezető Helen Grace-re is érvényes. Helen ismerte az áldozatot. És az áldozat is ismerte őt – jobban, mint bárki más. És amikor a gyilkos újra lecsap, Helennek döntenie kell, hány határt kész átlépni, hogy elkapja a sorozatgyilkost.

Ki ​ölte meg valójában a Hadler családot?Luke Hadler előbb a feleségével és fiával végez, aztán önmagával is. Kiewarra farmerközössége napi szinten szembesül élet-halál kérdésekkel. Ha valaki egy ilyen helyzetben megtörik, hát… Miután Aaron Falk szövetségi ügynök visszatér Kiewarrába a temetésre, kénytelen szembenézni azokkal az emberekkel, akik húsz évvel korábban kivetették maguk közül. Amikor azonban bevonják a nyomozásba, hamar elkezd kételkedni abban, hogy Luke volt az, aki végzett a családjával. Miközben egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, felszakadnak egyes régi sebek, és újak is keletkeznek. Falk és gyerekkori barátja, Luke ugyanis osztozott egy titkon. Egy titkon, amiről Falk azt hitte, már rég a múlté. Egy titkon, amit Luke halála lassan a felszínre hoz.

Amikor Rachel hozzámegy a sötét hajú, jóképű Davidhez, úgy tűnik, minden rendbe jön az életében. Londoni szingliségéből David gyönyörű cornwalli birtokára költözik, ahol gazdagságot, szerelmet és egy odaadó mostohafiút kap, Jamie-t. Jamie viselkedése azonban hamar megváltozik, Rachel tökéletes élete pedig megbomlani látszik. A fiú nyugtalanító jövendöléseket mond, és azt állítja, kísérti őt elhunyt anyjának, David előző feleségének szelleme. Jamie ezzel vajon büntetni akarja Rachelt, vagy egyszerűen csak sokkal mélyebbek a lelki sebei, mint azt Rachel gondolta? Rachel a múlt eseményei között kutatva gyanakodni kezd férjére. Miért vonakodik ennyire, hogy megvitassa vele Jamie viselkedését? És két évvel azelőtt vajon mi okozta exfelesége váratlan halálát? Ahogy elmúlik a nyár, és közeledik a december, Rachel egyre inkább rettegni kezd, hogy Jamie szavaiban igazság rejtőzhet: „Halott leszel karácsonyra."
Animus Kiadó


Ki ne ismerné Bogar bárd meséit? Hiszen e könyv minden valamirevaló varázslócsaládban ott van a gyerekek könyvespolcán, ugyanúgy, ahogy a mugliknál (vagyis a varázstalan népeknél) a Grimm mesék.
Bogar bárd itt olvasható öt meséjének mind megvan a maga mágusa, varázslója, s mindegyik más-más módon szórakoztat, nevettet vagy emlékezik meg halálos veszedelmekről.
Albus Dumbledorenak – A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola legendás igazgatójának – a mesékhez fűzött kommentárjai még élvezetesebbé teszik az olvasást, varázslók és muglik számára egyaránt.
Tudor Hushpush: A kviddics évszázadai
Hushpush úr könyvében örömét lelheti mindenki, aki rendszeresen játszik vagy néz kviddicset, illetve akit érdekel a tágabb értelemben vett mágiatörténet.
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük
Minden valamirevaló mágusháztartásban megtalálható a Legendás állatok és megfigyelésük egy példánya. Most – de csakis egy adott ideig – a mugli olvasóknak is lehetőségük lesz arra, hogy megtudják: hol él a quintaped, mivel táplálkozik a puffskein és miért nem tanácsos knarlok számára kint hagyni bármilyen élelmet.
A kötet megvásárlásával ön a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely csodásabb bármilyen varázslatnál. Ha ezt nem így érezné, csak abban reménykedhetek, hogy ha netán Mantikór támadna önre, az arra járó varázslók kegyesebbek lesznek önhöz.
Európa Könyvkiadó

Egy fiú története, aki hisz a varázslatban, és egy öregemberé, aki nem hisz semmiben… 1934, Prága. A tizenöt éves Mosche Goldenhirschet, egy rabbi fiát kétszeresen is sorsdöntő élmény éri a cirkuszban: a legendás „Félholdember” bűvészmutatványai és ifjú asszisztensnőjének bájai veszik le őt a lábairól. Otthagy hát csapot-papot, és a cirkusszal együtt maga is útra kel, irány Németország… 2007, Los Angeles: a tízéves Max Cohen kimászik az ablakon, és nyakába veszi a világot, hogy egy kiöregedett bűvész, a nagy Zabbatini nyomába eredjen. Maxnak meggyőződése, hogy válófélben lévő szüleit csak valamiféle varázslat békítheti ki egymással.
Agave Kiadó

Sokkoló ​történet egy házaspárról, akiknek a párizsi nyaralása rémálommá válik 
Mark és Steph boldogan él Fokvárosban a lányukkal, egy nap azonban símaszkos emberek törnek rájuk az otthonukban, és bár szerencsére fizikálisan nem bántalmazzák őket, de olyan lelki sérülést okoznak, amiből képtelenek egyhamar felépülni. Az egyik barátjuk külföldi nyaralást javasol egy népszerű lakáscserés applikáció használatával, és úgy tűnik, hogy Mark és Steph ismét boldog lehet: egy közvetlen, művészi beállítottságú párizsi házaspárnak köszönhetően létrejön a csere, és a tökéletes, romantikus utazás… Párizsban azonban semmi sem olyan, ahogy a hirdetésben szerepelt. A dolgok hirtelen erőszakos fordulatot vesznek, és Marknak és Stephnek hamarosan nem csak a házasságukban keletkezett töréssel kell szembenézniük, hanem egy természetfeletti, de nagyon valóságos gonosszal is. 

Ez a harc lesz a végső? 
Az emberiség zárt földalatti bunkerekben él, és fegyvereket gyárt ahhoz a háborúhoz, ami elől elmenekültek. Tizenöt éve naponta sugározzák nekik a felvételeket a véget nem érő pusztításról, elhiszik a hazafias propagandát, hogy csak a Védelmezőben bízhatnak, és mind azt a napot várják, amikor a háború végre véget ér, és újra felmehetnek a napfénybe. Ám amikor az egyik bunker vezetője a tiltás ellenére a felszínre merészkedik, sokkoló igazsággal szembesül: Kelet és Nyugat békét kötött. Az egész bolygót egy kisszámú elit lakja, akik mindent megtesznek, hogy megőrizzék kivételezett helyzetüket.
General Press

Boldog ​ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint. Egy tizenöt éves lány holttestére bukkannak egy világtól elzárt amish telep melletti erdőben. Megfagyott a hóban. A halála előtt gyermeket várt. Vajon véletlenül tévedt el a rengetegben, vagy menekült valaki elől? Az eset körül egyre sokasodnak a rejtélyek, a lány rokonai és ismerősei viszont nem hajlandóak – vagy nem mernek – szóba állni a rendőrséggel. A seriff az ohiói Kate Burkholder rendőrfőnök segítségét kéri, hogy épüljön be a közösségbe, és járjon az ügy végére. A nő amish családban nőtt fel, így tökéletes jelölt a kockázatos küldetésre, de ha elvállalja, szembe kell néznie a saját múltjával is, és azzal, hogy annak idején miért tagadta meg a hitét. Amikor azonban megtudja, hogy talán más gyermekek élete is veszélyben forog, úgy érzi, nem mondhat nemet a feladatra. Végül a csendes, vidéki kisváros felszíne alatt egy olyan világra bukkan, amelynek lakóit szörnyű titkok, rémes bűntettek és vallási fanatikusok tartják rettegésben. És ahogy egyre közelebb kerül az ügy megoldásához, lassan kezd rádöbbenni, hogy túl sokat tud, és ő maga sincs biztonságban.
Libri Kiadó

A II. világháború után közvetlenül, mikor az emberiség még alig ocsúdott fel a borzalmakból, idegen eredetű vírus támadja meg a Földet… és különleges tulajdonságokkal ruházza fel a túlélők egy részét. Az ászok emberfeletti mentális és fizikai képességekre tesznek szert. Másoknak csupán bizarr lelki és testi torzulások jutnak – belőlük lesznek a jokerek. A túlélők között vannak olyanok, akik az emberiség szolgálatába állítják képességeiket, mások inkább a gonosz csábításának engednek. A Wild Cards az ászok és a jokerek története, a sorozat első része – ennek a torzult világnak a „bibliája” – pedig 1946-tól a 80-as évekig kalauzolja el az olvasót.
Menő Könyvek

Emery Lord: Amikor összeütköztünk (Megjelenés: 2017. augusztus 18.)
 Jonah sosem gondolta volna, hogy létezik egy olyan lány, mint Vivi. Vivi nem sejtette, hogy Jonah hoz fényt az életébe. Egyikük sem gondolta, hogy ilyen nyaruk lesz… hogy olyan nyár lesz, ami felülírhatja a jövőjüket. Egy lebilincselő történet egy új szerelemről, régi sebekről, és a mélyben fortyogó erőkről… két fiatalról, akik rájönnek arra, hogy ha a megfelelő emberrel, a megfelelő időben „ütközöl”, az mindörökre megváltoztat.

21. Század Kiadó

Pulitzer-díj 2017
Cora rabszolga egy georgiai ültetvényen. A rabszolgaság maga a pokol és talán senkinek sem annyira, mint a fiatal lánynak.
Amikor először hall a Földalatti Vasútvonalról, elhatározza, hogy megszökik. De nem tudhatja, mennyire hosszú lesz az út…
Fiona Barton: A gyermek (Megjelenés: 2017. október 30.)
Miközben ​London rehabilitáció alatt álló részén lebontanak egy régi házat, a munkások egyike sok éve eltemetett parányi csontvázra bukkan. Kate Waters, a tapasztalt újságíró megsejti, hogy a felfedezés mögött figyelmet érdemlő sztori lappang. Összeüt egy cikket a lapja számára, de teljes tanácstalanságában csak arra képes, hogy feltegyen egy kérdést: Ki az építési területen talált csecsemő? Miután Kate kutakodni kezd, azzal szembesül, hogy a szálak egy bűncselekményhez vezetnek, mely évtizedekkel korábban megrázta az országot. Egy kisbaba eltűnt egy kórház szülészetéről, és soha nem került elő. A lesújtott szülők azóta sem tudták túltenni magukat a veszteségükön. De a történetnek ezzel nincs vége, és Kate – házról házra járva – egyre mélyebben alámerül a környék hajdani lakóinak múltjában. Hamarosan azon kapja magát, hogy várakozása ellenére három asszony titkainak lett ismerője, és egyre többet vívódik, vajon mit szabad nyilvánosságra hoznia, és mit nem. 
Sarah Perry: Az essexi kígyó (Megjelenés: 2017. november 20.)
1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter plébánosával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.
Sarah Pinborough: 13 perc (Megjelenés: 2017. december 4.)
Ehhez még nincs konkrét fülszöveg, de az írónő előző könyve is érdekel (Ne higgy a szemének), és ez is izgalmasnak tűnik. A pszichológiai thriller címke már eleve megvett magának, a borító pedig nagyon szép szerintem.



Fumax Kiadó

Dan Wells hazánkban is óriási sikert aratott a később hatkötetesre bővült Nem vagyok sorozatgyilkos-trilógiával, mely John Wayne Cleaver, egy potenciálisan sorozatgyilkos tini rendkívül egyedi hangulatú története.
A szerző újabb, felnőtteknek szóló thrillere is merőben más és újszerű hangon szólal meg.
Michael Shipman paranoid skizofréniában szenved. Különböző tévképzetek és hallucinációk kínozzák, elméje hol borzalmas kínzásoknak veti alá, hol őrült üldözésekbe taszítja. Ha ez még nem lenne elég, egy kegyetlen sorozatgyilkos szedi áldozatait, és az első számú gyanúsított maga Michael.
Mit tennél, ha az általad látott szörnyetegekről egyszerre kiderül: néhányuk nagyon is valóságos? Kiben bízhatsz, ha a saját elméd sem elég megbízható, és úgy érzed az egész világ ellened fordult?
Bluemoon Könyvek

Charlies Jane Anders: Minden madár az égen (Megjelenés: augusztus 31.)
Patricia és Laurence gyerekkori barátok, akik nem gondolták volna, hogy valaha is újra találkoznak, miután a középiskolában rejtélyes körülmények között váltak el útjaik. Patricia varázserői és Laurence kétmásodperces időgépe kicsit sem mondható a fiatalság általános életéhez tartozónak A cselekmény a nem túl távoli jövőben játszódik. Az egymástól távol töltött idő alatt mindketten felnőttek és San Francisco divat fellegvárában élnek, miközben a bolygó lassan szétesik körülöttük és nem is sejtik, hogy mindketten azon dolgoznak, hogy saját képességeiket felhasználva ezt megakadályozzák. Laurence egy mérnökzseni, aki szélsőséges csapatával azon dolgozik, hogy technológiájukkal beavatkozzanak a világ változó éghajlatába és ezzel meggátolják a katasztrofális ökológiai összeomlást. Patricia az Eltisley Maze misztikus iskola diplomása, amely a világ tehetséges varázslóinak titkos akadémiája, és egy kis csoportnyi mágussal azon fáradozik, hogy titokban begyógyítsa a világ egyre növekvő sebeit. A két főhősnek fogalma sincs arról, hogy valami rajtuk túlmutató kezdődött évekkel ezelőtt, aminek szánt szándéka, hogy a köztük lévő megmagyarázhatatlan kötelék jegyében erőik egyesítésével együtt megmentsék meg a világot, vagy egy újabb sötét korszakba taszítsák azt.
Magyar Irodalmi Ház

Ha már magadhoz emelted a könyvet, el ne engedd! A kötet szerzői éppen Neked írták a verseiket. Hozzád szeretnének szólni. 22 szerző, tele mondanivalóval - történetekkel, intelmekkel, észrevételekkel, benyomásokkal. 22 szerző, mind a mai kor gyermeke - a jelen bújával-bajával és a jelen derűjével. A kor cinizmusával, humorával, iróniájával. Néhol abszurditásával.22 szerző. Régóta várták, hogy mesélhessenek. Vidd haza őket!
Ventus Libro Kiadó

Történet Alexről, a végzős gimnazistáról, aki skizofréniával küzd, és aki nehezen tudja eldönteni néha, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy csak elképzeli. Vicces, provokatív könyv, amelyben néha az olvasó sem tudja, mi a valóság, és mi nem az.Néha az élet őrültebb dolgokat produkál, mint a képzelet. Ezt Alex is megtapasztalja, aki próbál megbirkózni hallucinációival. Minden vágya, hogy normális diákként leérettségizhessen, de amikor új iskolájában felbukkan gyermekkori – talán csak kitalált – barátja, minden összezavarodik körülötte. Napról napra meg kell küzdenie hallucinációival, s ebben csak bátorságára, egy kopott jósgolyóra és egyetlen szövetségesére, a húgára számíthat. Ahogy telik az idő, Alex barátokat szerez, különböző kalandokba keveredik, a szerelem is rátalál, valamint rábukkan egy szörnyű titokra is, mely több ember életét fenyegetheti – de vajon mindez valóság vagy csak az elméje szüleménye? A lebilincselő történet végére talán kiderül…
Kossuth Kiadó 

„Lagom, azaz "nem túl kevés, nem túl sok – éppen elég”.
Az anyagi világon túllépve a jelentés egyre kifinomultabbá válik, a társas viszonyok szabályainak tökélyre fejlesztésére is utal. Lagom az, ha elfogadjuk egy barátunk meghívását, hogy nála töltsük a hétvégét, de ágyneműt viszünk magunkkal, hogy praktikus autót veszünk, nem pedig a legmenőbbet, vagy hogy pusztán a maradékokból ütjük össze a vacsorát, mivel a pazarlás bűn…
Érdemes a lagom életmód mellett dönteni, mert:
– környezettudatosabbá válhatsz
– egészségesebb egyensúlyt tarthatsz munka és szabadidő között
– megszabadulhatsz az otthonodat ellepő felesleges holmiktól
– tudatosabb fogyasztóvá válhatsz
– szeretetteljesebb emberi kapcsolatokat építhetsz
– élvezheted a svéd táplálkozás előnyeit
– megtanulhatod az önellátó gazdálkodás fortélyait
– több időt tölthetsz a természetben sporttal, kirándulással…
…egyszóval boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetsz!
Athenaeum Kiadó

Thomas Cullinan: Csábítás (Megjelenés: 2017. augusztus 28.)
Javában dúl az amerikai polgárháború. Az északi hadsereg súlyos sebet kapott, fiatal tizedesére félholtan bukkannak rá a virginiai erdőben. A közeli iskolába, Miss Martha Farnsworth Leánynevelő Intézetébe viszik, ahol szinte azonnal szédíteni kezdi a három nőt és az öt tizenéves lányt, akik a kifinomult déli előkelőség eme előretolt bástyáján rekedtek. Szerelmet, félelmet, szánalmat, rajongást egyaránt kivált belőlük, és a szabadságvágytól vezérelve egymás ellen uszítja őket. De miután fény derül az ifjú és kevésbé ifjú hölgyek valódi énjére, a katonát baljós előérzet fogja el, és attól kezdve a kérdés így szól: Kit is szédítettek meg valójában?
  Van olyan a listámból, ami Titeket is érdekel? :)

2 megjegyzés: